Louis Roederer Brut Vintage 2009

Louis Roederer Brut Vintage 2009

750,00 DKK

På lager

  • Køb 6 for 675,00 DKK pr. stk. og spar 10%

Kort Beskrivelse

I vinens smag fornemmer man en god rygrad og kraft i vinen og samtidig en lang og velouragtig eftersmag med toner af træfad.

Info

Årgang 2009
Druetyper Chardonnay, Pinot Noir
Dyrkning Traditionel
Flaskestørrelse 75 cl
Land Frankrig
Områder Champagne
Type Champagne

Beskrivelse:

Producenten

Når man disponerer over 214 ha. af Champagne områdets bedste vinmarker – oven i købet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til.  I dag er det Jean-Claude Rouzaud, som selv er uddannet oenolog, der har ansvaret for og ejerskabet af Champagne Louis Roederer. Et bekendtskab med Jean-Claude Rouzaud overbeviser hurtigt en om, at de høje kvalitetsnormer, som grundlæggerne og deres efterfølgere satte for deres Champagnefirma, fortsat holdes i hævd den dag i dag.

 

Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay, og begge dele giver helt klart kvalitetsmuligheder.

 

Vinificeringen foregår i moderne rustfrie ståltanke på 60-100 hl. Det giver den bedste hygiejne og en fuldstændig kontrol over alle processer. Et par etager under jorden findes Roederers meget kendte Vins de Réserve. Det er et lager af gamle vine, som ligger på flerårsbrugte egetræsfade á 60 hl. Remuage – drejning af flasken – foregår stadig med hånd, og hos Louis Roederer lagres flaskerne i min. 6 måneder efter “dégorgement” – d.v.s. påsætning af den endelige prop. En detalje som sikrer en endnu større kvalitet, fordi en Champagne, som lige er “degorgeret”, skal have tid til at falde til ro.

 

Vinen

Kun i de bedste år udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne vin. Med denne vin ønsker man hos Roederer at reflektere de individuelle karakterer af den enkelte årgang. Brut Vintage er lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay og er gæret på flaske i en periode på 4 år. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt på Roederers bedste Grands Crus-marker, som er lagrede på fad i 4-10 år.

 

Vinens store charme er først dens mange subtile aromaer med nuancer af pærer, blommer, ferskner og nektariner. I smagen fornemmer man en god rygrad og kraft i vinen og samtidig en lang og velouragtig eftersmag med toner af træfad.

 

Den hører til de kraftige Champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres til hvidt kød eller retter med f.eks. flødesaucer eller som aperitif.