Lenotti Ripasso "Le Crosare" 2016

Lenotti Ripasso "Le Crosare" 2016

165,00 DKK

På lager

  • Køb 6 for 149,00 DKK pr. stk. og spar 10%

Kort Beskrivelse

En lækker rødvin der tager det bedste med fra begge verdener. Du får eksotiske, modne nuancer fra de druerester der stammer fra Amaronen, mens du får friskhed, styrke og spændstighed fra de unge ”Valpolicella druer”

Info

Alkohol 15
Årgang 2016
Druetyper Corvina, Molinara, Rondinella
Dyrkning Traditionel
Flaskestørrelse 75 cl
Land Italien
Områder Veneto
Underområder Valpolicella
Type Rødvin

Beskrivelse:

Lenotti Ripasso ”Le Crosare” bliver fremstillet efter man er færdig med at lave Amarone og Recioto på de tørrede Corvina, Molinara og Rondinella druer. Herefter starter man en ny gæring på resterne fra Amarone/Recioto produktionen. Helt konkret vil det sige at man hælder den lækre, friske Valpolicella Classico rødvin på de drueskaller der er tilbage i gæringskarret efter gæringen af Amaronen, og starter en ny gæring af den friske vin. Resultatet bliver en lækker rødvin der tager det bedste med fra begge verdener. Du får eksotiske, modne nuancer fra de druerester der stammer fra Amaronen, mens du får friskhed, styrke og spændstighed fra de unge ”Valpolicella druer”. Det giver en flot sammensat vin, med noter af koncentrerede mørke røde bær, men også de mere friske og delikate toner er flot repræsenteret.
Brug Lenotti Ripasso til vildt, kalv, lam eller oksesteg, gerne serveret med syltede og søde bær, eller til modne medium kraftige oste.

5 stjerner i Ekstra Bladet: "Godt eksempel på en Ripasso som vil slå mange Amarone vine"