Lenotti Le Olle 2016

Lenotti Le Olle 2016

145,00 DKK

På lager

  • Køb 6 for 130,00 DKK pr. stk. og spar 11%

Kort Beskrivelse

Le Olle har en dyb, lang smag, med en behagelig bærsødme. Le Olle egner sig fantastisk til kødretter af lam, kalv, oksekød, samt grillet svinekød, gerne krydret

Info

Alkohol 14
Årgang 2016
Druetyper Cabernet Sauvignon, Corvina, Rondinella
Dyrkning Traditionel
Flaskestørrelse 75 cl
Land Italien
Områder Veneto
Type Rødvin

Beskrivelse:

Lenotti ”Le Olle” er lavet på de fra Amarone produktionen, kendte druetyper, Corvina og Rondinella, samt den for Veneto regionen lidt utraditionelle drue Cabernet Sauvignon. Rødvinen er en dyrket på Lenotti’s ejendom La Pra, der ligger på skåninger lige øst for Gardasøens bred.

 

Vinen har fået sit navn ”Le Olle” efter et fund af keramik krukker fra romernes tid på selvsamme mark, som druerne dyrkes på. Disse krukker blev i sin tid brugt til at opbevare vin i, så det er ikke noget moderne påfund at lave vin på de kanter!
Krukkerne er afbildet på etiketten til vinen, som et minde, til trods for den ulejlighed udgravningerne var.

 

Lenotti har fundet stor inspiration i de kendte Veneto vine Amarone og Recioto, og den inspiration har smittet af på ”Le Olle”. Således presses og gæres 70% af druerne til ”Le Olle” straks efter høsten, mens de resterende 30% tørres i 40-50 dage, og derefter presses og gæres i november måned. ”Le Olle” får derved side smagsnuancer af krydderier, modne frugter og ikke mindst rosiner. Le Olle har en dyb, lang smag, med en behagelig bærsødme.

 

Le Olle egner sig fantastisk til kødretter af lam, kalv, oksekød, samt grillet svinekød, gerne krydret