Konrad Sauvignon Blanc 2016

Konrad Sauvignon Blanc 2016

144,00 DKK

På lager

  • Køb 6 for 139,00 DKK pr. stk. og spar 4%

Kort Beskrivelse

Konrad and Co.'s Sauvignon Blanc er fremstillet med det formål at gengive de fine aromaer, druerne udvikler i det kølige klima, samt den fine ”Marlborough-terroir”, der har gjort vinene på netop denne drue så populære.

Info

Alkohol 12
Årgang 2016
Druetyper Sauvignon Blanc
Dyrkning Traditionel
Flaskestørrelse 75 cl
Land New Zealand
Områder Marlborough
Type Hvidvin

Beskrivelse:

Det var faktisk først op igennem 1980´erne, at vindyrkningen greb om sig og kunne udnyttes kommercielt i New Zealand. Northern Island var den foretrukne ø at forsøge sig med vindyrkning på, da den har et lidt lunere klima end Southern Island. Men med tiden er tingene gået den modsatte vej, og det skyldes helt klart det faktum, at Sauvignon Blanc fandt vej til Marlborough regionen. De første vinstokke blev sat i området i 1973 og efter nogle begynderproblemer bl.a. med at få etableret en vandforsyning, som man ikke troede var nødvendig, fik firmaet Montana (New Zealands svar på Australiens Southcorp Wines) i 1980 skabt kult omkring dette nye spændende område med en Sauvignon Blanc, der med al tydelighed viste, at området havde potentiale.

Klimaet i Marlborough regionen hører til i den kølige ende af skalaen. Faktisk ligger middeltemperaturen i den varmeste sommermåned januar på blot 17,7 grader, hvilket er koldere end Champagne i Frankrig. Frost er da også det overvejende problem for vinbønderne. Især om foråret når de sarte skud udvikles, og om efteråret hvor bladene, der er nødvendige for druernes modning, risikerer at falde af planterne, hvis de udsættes for frost. Er bladene først faldet af, så er man nødt til at plukke druerne, uanset hvilket modningsstadie de er på. Et andet problem for vinbønderne er tørke. Der falder blot 300 mm regn i vinplanternes vækstsæson, og derfor er kunstvanding en absolut nødvendighed. Til gengæld nyder vinplanterne godt af et årligt gennemsnit på 7,8 solskinstimer om dagen.


Firmaet Konrad and Co. ejes af ægteparret Konrad og Sigrun Hengstler, hvis søn Conrad er opkaldt efter sin far men blot med engelsk stavemåde. Konrad og Sigrun immigrerede i sin tid fra Tyskland for at hellige sig vinproduktion i Australien, men efter nogle år på det varme kontinent vendte de næsen mod mere vante temperaturforhold i New Zealand. I 1996 opkøbte de 20 ha. jord i Wairau Valley og 10 ha. i Waihopai Valley – begge markbesiddelser beliggende i Marlborough regionen. Markerne blev først og fremmest beplantet med Sauvignon Blanc.


Konrad and Co.´s Sauvignon Blanc er fremstillet med det formål at gengive de fine aromaer, druerne udvikler i det kølige klima, samt den fine ”Marlborough-terroir”, der har gjort vinene på netop denne drue så populære. 50% af druerne til denne vin kommer fra firmaets vinmark i Andys Island i Wairau Valley og 50% fra Waihopai Valley, og alle bliver maskinplukkede. Vinen er for 97% vedkommende gæret og lagret på rustfrie ståltanke, de sidste 3% er gæret på nye franske egetræsfade. For at bevare vinen så frisk som muligt er den aftappet blot 3 måneder efter endt gæring.

Sauvignon Blanc fremstår med et let, grøn-gyldent skær i glasset. I næsen mødes man af masser af frisk hyldeblomst samt lidt eksotiske toner. Smagen har stor fedme, pæn frugtsødme og klingende ren syre. Det er en utroligt velstruktureret vin, hvor alt er meget fint afstemt, og hvor man ikke finder et eneste urent element.