El Paso Blanco

El Paso Blanco

85,00 DKK

På lager

  • Køb 6 for 78,00 DKK pr. stk. og spar 9%

Kort Beskrivelse

Smagen er let og aromatisk med karakter af modne frugter.

Info

Årgang 2013
Druetyper Sauvignon Blanc
Dyrkning Økologisk
Flaskestørrelse 75 cl
Land Spanien
Områder Yecla
Type Hvidvin

Beskrivelse:

  

 

Området

DO distriktet Yecla ligger i den nordligste del af Murcia, omringet af Jumilla mod syd og vest, Almansa mod nord og Alicante mod øst. Vindyrkningen i området foregår 400-800 m. over havet og går ca. to tusinde år tilbage i historien, da romerne bragte vin til Yecla.

Området oplevede en kort opblomstring i slutningen af det 19. årh., da phylloxeraplagede franske vinhandlere interesserede sig for stedet.

I de seneste år er Yecla kommet ud af sin anonymitet, takket være en generation af nye vinbønder, moderne teknikker og en ændring af filosofien fra mængde til kvalitet.

For hvidvinene har området især benyttet druerne Airen, Merseguera, Macabeo og Malvasia, men både Sauvignon Blanc og Chardonnay har bragt en tiltrængt fornyelse. For de røde dominerer Monastrell (Mourvèdre), Garnacha og Tempranillo stadig, men også her har Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah gjort deres indtog. Især nye kloner af Monastrell har været med til at forhøje kvaliteten.

Producenten

Den danske winemaker David Tofterup (f. 1975) og firmaet Vinnico står bag El Paso vinene. Efter endt vinkyperuddannelse i Danmark rejste han ud i verden for at arbejde hos forskellige vinproducenter. Det blev til arbejde hos Mont Marçal (Penedès, Spanien), Château Lestage-Simon (Haut-Médoc, Frankrig), Viña Tarapacá (Maipo, Chile), Foley Estates og Lincourt Vineyards (Santa Barbara, Californien) og Kumala (Sydafrika).

 

I 2001 tog han tilbage til Spanien, hvor han i dag bor og laver vine i bl.a. Ribera del Duero, Yecla og Vino de la Tierra de Castilla. Flere af hans vine har fået stor opmærksomhed fra internationale vineksperter som f.eks. Robert Parker.

 

Vinen

Den økologiske El Paso Blanco laves på økologiskdyrkede Sauvignon Blanc druer. For at sikre en kølig gæringsstart bliver druerne høstet om natten. Under modning ligger mosten på sit såkaldte ”lie” (bundfald) for at ekstrahere saft og kraft.

 

Vinen har en flot lysgylden farve. Duften er umiddelbar, frisk og tør, med nuancer af grapefrugt og søde ferskner. Smagen er let og aromatisk med karakter af modne frugter. Kan med fordel drikkes til friske sommersalater med skaldyr el. lign. samt til diverse lette fiskeretter.